Hoe kan ik Windows 10 activeren?

Als je een Windows 10 productsleutel hebt gekocht, is het belangrijk om te weten hoe je Windows 10 het beste kan activeren. Veel mensen vinden het activeren van Windows 10 erg lastig, maar dat is het zeker niet. Je kunt in deze handleiding enkele methodes vinden waarmee je Windows 10 activeren kan.

 

Wat heb ik nodig om Windows 10 te activeren?

 1. Een Windows 10 productsleutel. Deze kun je natuurlijk via onze webwinkel aanschaffen
 2. Een computer met internetverbinding 
 3. Een USB of een DVD (Dit geldt alleen voor de tweede methode)Windows 10 activeren met behulp van het Windows 10 hulpprogramma. 

Deze methode werkt op computers die een demo/proefversie van Windows 10 hebben. Ook kan deze methode gebruikt worden voor het upgraden van Windows 10

 1. Download het Windows 10 hulpprogramma via de website van Microsoft. Dit kan via: https://www.microsoft.com/nl-nl/software-download/windows10 
 2. Na het installeren en openen van het Windows 10 hulpprogramma word er door Microsoft een controle uitgevoerd. Dit om te kijken of het installeren van Windows 10 op je computer of laptop wel mogelijk is. Gelukkig zijn vrijwel alle computers geschikt voor Windows 10
 3. Volg de instructies die je krijgt van het Windows 10 hulpprogramma 
 4. Op een gegeven moment word er gevraagd om een productsleutel of een licentie in te voeren. Het is de bedoeling dat je hier de bestelde Windows 10 productsleutel invoert.
 5. Windows 10 is geactiveerd en word direct geïnstalleerd

 

Windows 10 activeren en installeren met een bootable USB of DVD

Deze methode is bedoeld voor computers die een schone installatie uit willen voeren. 

 1. Download het Windows 10 hulpprogramma via de Website van Microsoft. Dit kan via: https://www.microsoft.com/nl-nl/software-download/windows10 
 2. Installeer het Windows 10 hulpprogramma op een USB of een DVD.
 3. Installeer Windows op een nieuwe computer met behulp van de USB of DVD waar je het hulpprogramma van Windows op hebt geïnstalleerd. (Houd er rekening mee dat je hiervoor toegang moet hebben tot de BIOS van je computer/laptop)

.4 Na het installeren van Windows op je nieuwe computer/laptop is het belangrijk om de volgende stappen te doorlopen.

.5 Ga naar ‘Instellingen’ of ‘Settings’

.6 Klik op ‘Update & beveiliging’ of ‘Update & Security’

.7 Zoek in het linker tabblad naar ‘Activering’ of ‘Activation’

.8 Klik op ‘Productsleutel wijzigen’ of ‘Change Product Key’

.9 Voer de gekochte Windows 10 productsleutel in en Windows 10 is geactiveerd.Hulp nodig?

Als je een vraag hebt over je bestelling, onze webwinkel of de producten die wij aanbieden, dan kun je altijd op verschillende manieren contact opnemen met Licentiebaas.nlWij raden altijd aan om de handleidingen goed te bekijken. Deze ontvang je samen met de bestelde licenties per e-mail, maar kan je ook hier vinden. Mocht je er niet uit komen met de handleiding, dan kun je altijd de veelgestelde vragen bekijken en eventueel contact opnemen.
phone

WhatsApp: 06 25475811
Email: [email protected]

customer-service

Open de live chat om direct een medewerker te spreken

Veelgestelde vragen over Windows 10

Wat is een Windows 10 productsleutel?

Een Windows 10 productsleutel is een indentieke code waarmee je Windows 10 kan activeren op je computer of laptop. Een Windows 10 productsleutel word ook wel een Windows 10 licentie of een Windows 10 key genoemd. 

Wat is een Windows 10 OEM productsleutel?

Je kan op het internet Windows 10 OEM Productsleutels kopen. Het is erg belangrijk om nooit een Windows 10 OEM productsleutel te kopen, want deze zitten gekoppeld aan hardware. 

Wat is de Windows 10 hulpprogramma?

De Windows 10 hulpprogramma helpt je bij het activeren en installeren van Windows 10

Welke Windows versies zijn er?

Er zijn verschillende Windows 10 versies verkrijgbaar. Hierbij kun je denken aan Windows 1o Home, Windows 10 Professional en Windows 10 Enterprise. Wij verkopen alleen productsleutels voor Windows 10 Home en Windows 10 Professional.