Geen onderdeel van een categorie

Wat is Office 365?

pexels mikhail nilov 8872743 scaled

Tegenwoordig is het voor veel mensen handig om een computer te hebben. Bij veel beroepen en opleidingen kun je simpelweg niet zonder. Er zijn allerlei beroepen waarbij het noodzakelijk is om voldoende kennis van computers te hebben. Je kunt je computer voor allerlei verschillende dingen gebruiken. Als je op een kantoor werkt, is de kans groot dat je al bekend bent met office 365. Office 365 is erg handig voor mensen die bijvoorbeeld vaak gebruik maken van hun laptop om een tekst te schrijven of om een presentatie samen te stellen. 

Microsoft

Het is erg handig om over office 365 te beschikken. Dit is de verzamelnaam voor een reeks diensten waarvan je gebruik kunt maken wanneer je een abonnement op office 365 neemt. Microsoft is één van de grootste bedrijven op het gebied van software. Een groot deel van de mensen die een computer of laptop gebruiken, gebruiken een besturingssysteem wat is gemaakt door windows. Dat is hetgeen waar de meeste mensen het bedrijf windows van kennen. Daarom is het voor sommige mensen nieuw dat je door windows ook gebruik kunt maken van office 365. 

Geen aanvullende kosten

Een groot voordeel van office 365 vandaag de dag is het feit dat je geen aanvullende kosten hebt wanneer je een abonnement hebt afgesloten. Dat komt door het feit dat je alle updates voor apps in de office 365 omgeving gratis kunt downloaden wanneer je een abonnement hebt afgesloten. Dit maakt het ideaal voor gebruik op scholen en door kleine bedrijven. Vooral voor deze gebruikers is het vervelend om regelmatig te moeten investeren in een nieuwe licentie omdat je anders je werk niet kunt doen. 

Opslagruimte in de cloud

Aangezien iedereen steeds meer gebruik maakt van computers, komt het steeds vaker voor dat mensen hun hele computer vol hebben staan met bestanden. Er worden immers steeds meer grote bestanden verstuurd. Het is erg handig dat je bij het afsluiten van een office 365 abonnement gratis opslag in de cloud krijgt. Je hebt recht op 1 terabyte aan gratis opslag. Als je liever meer opslagruimte wilt hebben, is het mogelijk om dit te kopen. Wanneer je het normale abonnement hebt, heb je echter recht op 1 terabyte aan Onedrive-opslagruimte. 

Onbeperkt opslag

In het verleden heeft Microsoft iedereen die een abonnement had op office 365 onbeperkte opslagruimte gegeven. Dat gebeurde in het jaar 2014. Dit is fijn voor mensen die heel veel bestanden moeten opslaan op hun computer. Zij zullen daardoor nooit meer een tekort aan opslagruimte hebben. Daarom is het erg jammer dat er ongeveer een jaar later werd aangekondigd dat iedereen weer recht had op 1 terabyte opslagruimte. Volgens Microsoft werd er te veel misbruik gemaakt van de onbeperkte hoeveelheid opslagruimte in de Onedrive van Microsoft. 

Wat is office 365 precies?

Er zijn verschillende applicaties die je krijgt wanneer je een office abonnement neemt. Daarom is het van belang om goed te weten welke applicaties je in ieder geval in je pakket moet hebben. Als je de verkeerde applicaties uitkiest, kan je daar later veel spijt van krijgen. Het kost dan geld om de applicaties die je wel wil hier bij te krijgen. Wanneer je dit van tevoren had gedaan, had je deze problemen niet. De meest bekende applicaties die je in het office 365 pakket kunt krijgen, zullen bekend zijn bij de meeste mensen. Deze zijn immers erg populair in Nederland. 

Word

Dit is waarschijnlijk de meest bekende applicatie die je krijgt wanneer je een abonnement op Microsoft office 365 neemt. Dat komt doordat deze het meest gebruikt wordt. Je kunt in Microsoft Word teksten schrijven. Dit is dan ook de applicatie die vooral veel wordt gebruikt door mensen die op school zitten of studeren. Ook mensen die voor hun beroep vaak een tekst schrijven gebruiken meestal word. Dat heeft er waarschijnlijk mee te maken dat de meeste anderen dit ook gebruiken. Het is veel handiger om dezelfde applicatie te gebruiken als de rest van de klas. 

Meer dan alleen schrijven

Teksten schrijven is niet het enige wat je kunt doen in Microsoft Word. Er zijn nog veel meer dingen die je kunt doen wanneer je gebruik maakt van de meest populaire applicatie van het hele office 365 pakket. Daarom is het van belang om je eens goed te verdiepen in de verschillende mogelijkheden die je hebt met deze app. Als je bijvoorbeeld een CV wilt maken, hoef je dit niet helemaal zelf te doen. Je kunt dan een lay-out kiezen die al voor je klaarstaat. Dat is erg handig aangezien je hierdoor alleen nog maar de juiste gegevens hoeft in te vullen wanneer je een CV wilt maken. 

Powerpoint

Microsoft Powerpoint is een programma wat ook bij veel mensen al bekend is. Dit is een applicatie waarmee je presentaties kunt maken. Je kunt zelf dia’s maken over het onderwerp van jouw presentatie. Zo kun je er voor zorgen dat je presentatie precies zo word als jij hem in gedachten had. Wanneer je het lastig vindt om een goede presentatie in elkaar te zetten, kun je allerlei hulpmiddelen gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld het thema van de dia’s aanklikken. Hierdoor ziet je presentatie er ineens een stuk professioneler uit. 

Excel

Voor iedereen die een abonnement op office 365 heeft, is het van belang om goed te weten wat je allemaal kunt doen met Excel. Excel zit net als de voorgaande twee applicaties in ieder office 365 pakket. Dat is fijn aangezien dit de applicaties zijn die eigenlijk voor iedereen handig zijn. Excel is een programma waarmee je spreadsheets kunt maken. Dit is een goede aanvulling op Word aangezien je voor sommige dingen beter een spreadsheet kunt gebruiken. Als je bijvoorbeeld een planning moet maken, is Excel het ideale programma uit je office 365 pakket. 

Outlook

Als je een abonnement neemt op office 365, krijg je bij ieder abonnement toegang tot Outlook. Dat is het e-mailprogramma van Microsoft. Er zijn veel scholen die hun leerlingen Outlook laten gebruiken als schoolmail. Daarom is het voor deze scholen handig om iedereen een office 365 abonnement te geven. Zo voorkom je dat de ene leerling wel toegang heeft tot office 365 en de ander niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *