Tropico kopen? Dat doe je natuurlijk bij Licentiebaas.nl

595121 tropico 6 xbox one front cover

Tropico is een populaire stedelijke simulatie- en strategiegame die ontwikkeld is door Haemimont Games. Het doel van het spel is om een kleine Caribische eilandnatie te leiden als de leider, of “El Presidente”, en ervoor te zorgen dat het land economisch, politiek en militair stabiel blijft terwijl het tegelijkertijd probeert te voldoen aan de wensen van de bevolking en te concurreren met andere wereldmachten.

Spelers kunnen hun eiland op verschillende manieren leiden, zoals het opzetten van industrieën, het bevorderen van toerisme, het ontwikkelen van infrastructuur en het handhaven van goede relaties met andere landen. Ze kunnen ook kiezen om een autoritair regime te leiden of juist te regeren als democratie, afhankelijk van hun voorkeuren.

Tropico is oorspronkelijk uitgebracht voor de pc in 2001, maar sindsdien zijn er verschillende vervolgdelen en spin-offs uitgebracht voor verschillende platformen, waaronder Xbox, PlayStation, iOS en Android. De game heeft ook een grote spelerbasis op de pc, met een aantal zeer populaire en succesvolle delen in de reeks.

Het assortiment aan Tropico games