Geen onderdeel van een categorie

Office 365 installeren, waar moet je op letten?

pexels thirdman 5257766 scaled

Er zijn steeds meer mensen die voor hun werk of school een computer of laptop nodig hebben. Dat is voor sommigen fijn, maar voor anderen juist niet. Sommige mensen vinden het leuk om met hun laptop te werken. Er zijn zelfs opleidingen die je niet kunt volgen wanneer je niet over een laptop met de juiste apps beschikte. Als je wel een laptop hebt, maar niet de juiste apps, moet je office 365 installeren. Het is van belang om dit op de goede manier te doen aangezien anders geen toegang zult krijgen tot de apps waar je behoefte aan hebt. 

Wat is office 365?

Je kunt office 365 installeren zonder dat je weet wat dit is, maar je weet dan niet goed waar je mee bezig bent. Daarom moet je eigenlijk pas office 365 installeren wanneer je goed weet wat dit precies is. Je kunt een abonnement op office 365 nemen zodat je toegang krijgt tot een aantal apps van Microsoft. Het is van belang om goed na te denken over welke apps je nodig hebt. Je moet geen office 365 installeren als je niet goed weet welke apps jij nodig hebt. Er zijn namelijk verschillende pakketten die allemaal verschillend zijn. 

Pakketten

Office 365 installeren is relatief eenvoudig. Het is vooral van belang dat je je hier goed op voorbereidt. Je moet er bijvoorbeeld voor zorgen dat je weet welke pakketten er allemaal zijn. Als je dit niet goed weet kun je ook niet bepalen welk pakket jij het best kunt kiezen. Office 365 installeren duurt daardoor een stuk langer. Wanneer je van tevoren al hebt uitgezocht welke apps je wel en niet nodig gaat hebben, voorkom je dat office 365 installeren langer duurt doordat je nog niet weet welk pakket je moet kopen. 

Productcode aanschaffen

Je kunt alleen office 365 installeren wanneer je hier voor betaald hebt. Dat is logisch, maar toch zijn er veel mensen die proberen om hier niet voor te betalen. Wanneer je dit probeert, zal het niet lukken om alles te installeren. Office 365 installeren is alleen mogelijk met de juiste productcode. Daarom is de eerste stap richting het installeren van office 365 het aanschaffen van de licentie. Je kunt deze licentie bij allerlei verschillende winkels kopen. Eigenlijk verkoopt nagenoeg iedere elektronicawinkel deze licentie. 

Hoe moet je office 365 installeren?

Office 365 installeren is vrij eenvoudig, maar je moet er wel voor zorgen dat je over een aantal zaken beschikt voordat je begint. Het is vanzelfsprekend dat je een laptop of computer nodig hebt om alles op te installeren. Verder is het handig als je al een Microsoft account hebt. Wanneer je nog een Microsoft account hebt, kun je ook office 365 installeren. Je moet dan alleen van tevoren even een account aanmaken. Verder is het ook van belang om de juiste licentie te hebben. Zonder deze licentie kun je office 365 niet installeren. 

Stap 1: Aanmelden

Als je al een Microsoft account hebt, kun je heel eenvoudig office 365 installeren. Je moet dan eerst naar op deze link klikken: www.office.com/setup. Als je op deze link hebt geklikt, kies je aanmelden. Je kunt je dan aanmelden met de gegevens van je Microsoft account. Het is van belang om deze gegevens goed te onthouden. Je wilt uiteraard voorkomen dat je het wachtwoord vergeet waardoor je tijdelijk niet in je account kunt. Wanneer je alle gegevens die nodig zijn hebt ingevoerd, druk je op aanmelden. Vervolgens komt je account in beeld en kies je volgende. 

Stap 2: Productcode koppelen

Het is zoals eerder genoemd van belang dat je van tevoren zorgt dat je de productcode van office 365 hebt. Office 365 installeren is helaas niet mogelijk zonder deze code. Wanneer je klaar bent met het aanmelden, kom je in een scherm waar jij jouw productcode kunt invoeren. Deze code kun je aan de binnenkant van de office verpakking vinden. Je kunt dan het land waar je woont kiezen en vervolgens ook de taal waar jij het best in bent. Vervolgens komt de licentie die je hebt gekozen in beeld. Je kunt dan nog kiezen of deze automatisch wordt verlengd of niet. 

Stap 3: Office 365 downloaden

Mensen die office 365 installeren moeten uiteraard eerst alle apps downloaden. Wanneer je de productcode die je hebt gekregen hebt gekoppeld, krijg je de vraag of je tips en adviezen voor office 365 wilt ontvangen. Je kunt zelf bepalen of je dit wil of niet. Vervolgens kom je op een nieuwe pagina waar je op office 365 installeren kunt klikken. Dan komt er nog een pop-up schermpje tevoorschijn waar je wederom op installeren moet klikken. Als het goed is beginnen nu alle apps te downloaden. Dit kun je linksonder in je webbrowser zien. Hier staan namelijk de downloads. 

Stap 4: Office 365 installeren

Wanneer je computer klaar is met het downloaden van office 365, krijg je dat in beeld te zien. Je moet dan op het gedownloade bestand in je webbrowser klikken. Vervolgens krijg je de vraag of dit bestand wijzigingen op je computer mag aanbrengen. Hier moet je op ja klikken. Er opent automatisch een nieuw scherm en vervolgens begint het programma zichzelf te installeren. De voortgang kun je zien op het balkje op het andere scherm. Office 365 installeren is klaar wanneer er in beeld komt te staan dat de installatie is afgerond. 

Stap 5: Office 365 activeren

Je hebt nu dus alles gedaan wat je moet doen om office 365 te installeren op je computer. In principe zijn apps zoals Microsoft Word en Excel nu helemaal klaar voor gebruik. Er is alleen nog één probleem. Je moet office 365 activeren. Dat kun je doen door naar één van de apps die bij office 365 horen te openen. Wanneer je bijvoorbeeld de app Microsoft Word hebt geopend, krijg je de vraag of je alle voorwaarden wilt accepteren. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is op ‘accepteren’ klikken. Als je dat hebt gedaan, zijn alle apps die in je pakket zitten helemaal klaar voor gebruik. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *