Geen onderdeel van een categorie

Ga je binnenkort een eigen computer bouwen? Vergeet de juiste software niet aan te schaffen 

pexels yan krukov 9072281 1 scaled

Veel Nederlanders zijn actieve gamers en dat is natuurlijk begrijpelijk. Na een dag hard gewerkt te hebben ben je toe aan ontspanning. De meeste Nederlandse gamers spelen games op een console, maar er zijn steeds meer Nederlanders die ervoor kiezen om over te stappen naar een game-pc. Een game-pc heeft simpelweg meer kracht, waardoor de belevenis nog beter is. Daarnaast zijn er tienduizenden verschillende games voor de computer verkrijgbaar, terwijl er op de bekende consoles maar enkele honderden tot duizenden games verkrijgbaar zijn. 

De meeste mensen die ervoor kiezen om te gaan gamen op een game-pc, kiezen ervoor om zelf een game-pc te bouwen. Een game-pc moet voldoen aan je wensen en eisen, maar ook is het belangrijk dat je een game-pc binnen het budget vind. Dit is erg lastig, vooral als je naar de game-pc’s van bekende merken zoals Alienware kijkt. Je betaalt daar al vaak duizend euro voor een game-pc die dat eigenlijk niet waard is. Wanneer je zelf een game-pc gaat bouwen dan heb je daar natuurlijk verschillende componenten voor nodig, maar ook is het belangrijk dat je de juiste software voor je game-pc aanschaft. Welke software je nodig hebt, vindt je dan ook in dit artikel. 

Een besturingssysteem 

Wanneer je klaar bent met het bouwen van je game-pc wil je natuurlijk het liefst meteen starten met het spelen van verschillende games. Waarschijnlijk heb je de computer al aangezet, maar werd automatisch de BIOS geopend of kreeg je een foutmelding op je scherm te zien. Hier hoef je zeker niet van te schrikken want dit houd in dat er geen besturingssysteem is geïnstalleerd op je game-pc. Het is erg belangrijk dat je dus een besturingssysteem installeert, want anders kun je de game-pc niet gebruiken. Als je veel bekende games wilt gaan spelen en ook een besturingssysteem wilt hebben dat makkelijk te gebruiken is, word het aangeraden om voor Windows te kiezen. Een voorbeeld hiervan is Windows 10, maar als je de nieuwste versie van Windows wilt hebben, dan kun je het beste kiezen voor Windows 11. Het is zeker mogelijk om games te spelen op andere besturingssystemen zoals ChromeOS en Linux, maar het aanbod daarvoor is te klein en de games zijn niet stabiel genoeg voor zulke besturingssystemen. 

Bescherm je game-pc tegen cybercriminaliteit met McAfee Antivirus Plus

Cybercriminaliteit is een zeer groot probleem in Nederland aangezien jaarlijks miljoenen Nederlanders slachtoffer worden van een vorm van cybercriminaliteit. In veel gevallen gaat dit om oplichting, maar ook komen aanvallen met geavanceerde spy- en malware steeds vaker voor. Om jezelf, je persoonlijke gegevens, maar ook je thuisnetwerk goed te beschermen, is het belangrijk om een virusscanner aan te schaffen. Een van de beste virusscanners die er zijn, is McAfee Antivirus plus. 

Redenen waarom je ook McAfee Antivirus Plus moet installeren:

Je computer word regelmatig geoptimaliseerd: Voor een actieve gamer is het erg belangrijk dat de game-pc al het kracht kan gebruiken om uitstekende prestaties te behalen. Nadat je de game-pc gebouwd hebt, zal je game-pc nog erg snel zijn. Helaas verliest elke computer in de eerste maanden al snelheid. Dit heeft ermee te maken dat er geen updates uitgevoerd worden, er verschillende programma’s geïnstalleerd worden, maar ook dat de cache van browsers en standaard Windows applicaties vol met onnodige bestanden staan. Je kunt je wel voorstellen dat de snelheid van je game-pc hierdoor erg snel af kan nemen. Door McAfee Antivirus Plus te installeren kun je de prestaties van je computer op peil houden. 

Beveiliging voor thuisnetwerk: De kans is groot dat er in je thuisnetwerk een hoop verschillende apparaten te vinden die allemaal gebruik maken van het internet. Wat veel mensen niet weten is dat virussen zich kunnen het verspreiden via het thuisnetwerk. Dit houdt dus in dat als iemand anders in jouw huishouden besmet raakt met een computervirus, dat alle andere apparaten die verbonden zijn met het thuisnetwerk, ook besmet kunnen worden. Door McAfee Antivirus Plus te installeren op je game-pc voorkomen je dat je computer besmet raakt via je eigen thuisnetwerk. 

Weet wat je kinderen doen op de computer: Het internet is een prachtige uitvinding, maar er zitten ook veel risico’s aan verbonden. Veel volwassenen, maar vrijwel alle kinderen kennen deze risico’s niet en kunnen dus sneller gehackt of slachtoffer worden van een andere vorm van cybercrime. Als je een game-pc hebt gebouwd voor je eigen kind, dan wil je natuurlijk dat je kind wel vrijheid heeft op het internet, maar dat je altijd weet wat je kind aan het doen is, welke bestanden je kind download en welke websites je kind bezoekt. Door McAfee Antivirus Plus te installeren op de game-pc van je kind zorg je ervoor dat je kind veilig op het internet kan surfen. 

Wachtwoorden worden veilig opgeslagen: Als je op een account van een bepaalde website wilt inloggen, dan heb je daar inloggegevens zoals een wachtwoord voor nodig. Veel mensen gebruiken dezelfde wachtwoord voor elke website waar ze een account hebben. Dat is begrijpelijk want het onthouden van tientallen tot honderden verschillende wachtwoorden is erg lastig, maar kan ook voor frustraties zorgen. Echter, het is belangrijk dat je wel voor elke website een ander wachtwoord gebruikt. Zo kun je voorkomen dat je slachtoffer word van bruteforce en hijacking. 

McAfee Antivirus Plus kopen doe je bij Licentiebaas.nl 

McAfee pakketten zoals McAfee Antivirus Plus kan erg prijzig zijn. Gelukkig is het bij Licentiebaas.nl mogelijk om voor een laag prijsje een McAfee Antivirus Plus pakket aan te schaffen. Een van de voordelen van het aanschaffen van McAfee Antivirus bij Licentiebaas, is naast dat je goedkoper uit bent, direct over je bestelde licentie kan beschikken. Mocht je vragen hebben omtrent McAfee Antivirus Plus of een ander product die je op onze webwinkel kan vinden, dan kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *