Geen onderdeel van een categorie

Een (windows) computer sneller maken in 2022

domenico loia hGV2TfOh0ns unsplash scaled

Een computer sneller maken kan van groot belang zijn om beter te functioneren op werk. Zo is men in veel bedrijfstakken afhankelijk van een computer en duren werktaken aanzienlijk langer als een computer niet goed meewerkt. Om ervoor te zorgen dat je het beste uit jezelf haalt, is het belangrijk dat je zorgt voor een snelle computer. Bij veel mensen rust dan ook de vraag: een computer sneller maken, hoe doe je dit?

Inhoudsopgave

Een laptop sneller maken? Verwijder onnodige bestanden!

Een windows computer sneller maken kun je realiseren door onnodige bestanden te verwijderen. Dit omdat er als het ware minder data is waardoor je computer continu moet zoeken om bij het juiste bestand te komen. De laadtijd gaat omhoog, maar ook tijdens het gebruik van bijvoorbeeld het internet zul je merken dat je aanzienlijk sneller kunt werken.

Als je een laptop sneller wilt maken is het sterk aan te raden om eens een middagje achter je laptop/computer te zitten om alle onnodige bestanden te verwijderen. Het kost relatief gezien weinig tijd en wellicht kom je ook nog bestanden/foto’s tegen die je al een lange tijd kwijt was.

Een computer sneller maken door niet te veel programma’s tegelijk aan te zetten

Een andere fout die erg veel mensen onbewust maken, is dat zij meerdere programma’s tegelijkertijd open hebben staan. Hierdoor moet de pc erg hard werken om alles draaiende te houden. Om ervoor te zorgen dat alles enigszins blijft werken, wordt de capaciteit van de laptop/computer als het ware verdeeld. Hierdoor werkt geen enkel programma op dat moment optimaal en dat merk je aan de snelheid.

Voer regelmatig onderhoud uit

Als je ervoor wilt zorgen dat je laptop/pc optimaal blijft presteren, is het net zoals bij een auto van belang dat je geen steken laat vallen in het onderhoud. Een gebrekkig onderhoud kan zorgen voor schade en daarmee de computer trager maken. Ga langs een expert en laat kijken wat eventueel vervangen kan worden of download ons onderhoudsprogramma voor de meest optimale prestaties. Het is is in beiden gevallen een investering waarmee je op de lange termijn veel tijd en dus geld kunt besparen.

Blijf updates uitvoeren

Een computer sneller maken is ook mogelijk door de laatste Windows updates uit te voeren. Zo kan het zijn dat er een systeemfout is in een oudere versie en jij hier precies last van hebt. Zorg er daarom voor dat je continu updates uitvoert en voorkom dat je tegen problemen aanloopt die eenvoudig verholpen hadden kunnen worden.

Maak gebruik van een extern (online) geheugen

Een laptop sneller maken kan vaak al met een aantal kleine stappen. Een manier om ervoor te zorgen dat je weer wat snelheid wint, is door gebruik te maken van een extern geheugen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een groot gedeelte van je opslag in een veilige ‘online kluis’ op te slaan. Pas op het moment dat je specifieke documenten nodig hebt, haal je jouw bestanden uit deze ‘online kluis’. Er zijn diverse systemen waar je gebruik van kunt maken, waaronder Dropbox.

Een computer sneller maken of toch een nieuwe kopen?

Een laptop sneller maken is in erg veel situaties sterk aan te raden. Toch zijn er ook situaties waarin je er beter voor kunt kiezen om een nieuwe laptop of computer aan te schaffen. Als je laptop bijvoorbeeld al 10 jaar oud is en je alles wat we hierboven hebben benoemd al hebt geprobeerd, dan is het wellicht tijd om een nieuwe laptop aan te schaffen. Zorg ervoor dat deze laptop vanaf moment 1 over de juiste software beschikt en houd je laptop daarmee schoon en uiteraard snel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *