Geen onderdeel van een categorie

Bitdefender installeren, hoe doe je dit? 

pexels eduardo dutra 2115217 scaled

Bitdefender central is een beveiligingsprogramma voor op de pc of laptop. Om ervoor te zorgen dat jouw apparaat beveiligd wordt tegen malware is er Bitdefender. Bitdefender is er niet alleen om je pc te beveiligen maar ook om er voor te zorgen dat je een zo soepel mogelijke ervaring hebt met het gebruiken van een antivirusprogramma. 

Bitdefender Central is een platform waarmee je toegang krijgt tot de online functies en diensten van het product van Bitdefender waarnaar jij op zoek bent. Je kunt met de geïnstalleerde producten je beveiligde pc vanaf afstand besturen als het gaat om belangrijke dingen. Bitdefender is er voor gebruikers met Windows, MAC-systemen en android apparaten. Bitdefender is op dit moment een van de beste beveiligingssoftware voor jouw pc die je apparaten niet vertraagd. Deze beveiling van je pc heeft de laagste impact op prestatie en beschermt jouw apparaten tegen meer malware dan vergelijkbare beveiligingssoftware.

Bitdefender voorkomt dat malware en kwaadaardige software binnendringt tot het systeem van jouw apparaat. De smartscan van de Bitdefender zorgt ervoor dat de software zich aanpast aan op hoe jij gebruik maakt van jouw computer. Een van de bijzonderheden van Bitdefender is de Photon-technologie. Dit is één van de nieuwere technologieën die ervoor zorgt dat het systeem bijna geen snelheid verliest. Bij andere beveiligingssoftware neemt het programma vaak veel ruimte in en vertraagd jouw apparaat opmerkelijk. Bovendien investeert Bitdefender veel geld en aandacht aan het investeren en ontwikkelen van nieuwe beveiligingsmogelijkheden. Op deze manier zullen ze de cybercriminelen online zo goed mogelijk voor blijven en jouw apparaat het best beschermen.

Kosten van het installeren van Bitdefender

De kosten van van de Bitdefender zijn relatief goedkoop in verhouding tot de kwaliteit en mogelijkheden die je krijgt bij de verschillende pakketten. De prijzen van de pakketten zijn vaak hetzelfde of zelfs goedkoper dan die van de concurrenten terwijl de resultaten en cijfers van Bitdefender beter blijken te zijn. Er zijn verschillende pakketten die je kunt kopen bij Bitdefender. Het basispakket kost net iets minder dan 30 euro per jaar. Hiermee bescherm je één apparaat tegen malware en virussen. Als je hier niet genoeg aan hebt kun je kiezen voor een pakket waarmee je drie apparaten kan beschermen. De kosten van dit pakket zijn net iets minder dan 40 euro en een stuk goedkoper dan het familiepakket. Het familiepakket kost net iets minder dan 100 euro, maar hiermee kan je wel een onbeperkt aantal pc’s te beveiligen. Je kunt er zelfs enkele andere apparaten mee beschermen, zoals de mobiele android-apparaten.

De verschillende Bitdefender pakketten

Bitdefender biedt naast de verschillende pakketten ook nog vier verschillende opties aan. De Antivirus Plus 2021, Internet Security 2021, Total Security Multi-Device 2021 en Bitdefender Familie Pakket Wat voor jouw het best passende pakket is is afhankelijk van je huidige situatie en omstandigheden. Hieronder zal worden uitgelegd wat de verschillende pakketten bevatten.

Om je pc te beveiligen met een basispakket is de Antivirus Plus van Bitdefender het beste om voor jouw aan te schaffen. Het pakket beschermt je op de achtergrond tegen vrijwel alle vormen van cybercrime die je kunt tegenkomen op je pc. Het Antivirus Plus pakket behoort tot de meest effectieve pakketten op de markt en is relatief erg goedkoop. Je zal beschermd worden met de tegen de nieuwste en meest ontwikkelde malware en virussen door de goede ontwikkelingen van Bitdefender. Bovendien wordt er door Bitdefender te installeren een ransomware ingebouwd zodat je er zeker van kan zijn dat je pc goed beveiligd is. Door deze ransomware kan je computer niet gehacked worden en is de informatie die op je pc staat een stuk veiliger. 

Je kunt met de Antivirus Plus drie pc’s beschermen tegen cybercrime voor maar 30 euro per jaar. Ondanks dat je beschermd bent tegen alle vormen van internetcriminaliteit is er ook een nadeel aan Antivirus Plus 2021. Het nadeel van dit pakket is dat er in tegenstelling tot bij het Total Security Multi-Device 2021 alleen van het pakket gebruik kan worden gemaakt met windows.

Met de Internet Security van Bitdefender heb je eigenlijk een meer uitgebreide versie van het basispakket. Je kunt gebruik maken van alle functies die je krijgt bij het Antivirus Plus pakket. Het programma werkt op de achtergrond en zonder elke keer berichten te ontvangen worden kwaadaardige malware en virussen direct geblokkeerd. Verder biedt het Internet Security pakket de mogelijkheid om gebruik te maken van ouderlijk toezicht en een geavanceerde firewall. De firewall is erg makkelijk te bedienen en wordt in het begin opnieuw opgebouwd. Over de ouderlijke toezicht-functie wordt hier onder meer uitgelegd. Het is een functie die erg is aan te raden als je kinderen hebt die alleen achter de computer gaan of een ander apparaat. 

Ook de Internet Security werkt alleen op windows en is dus niet gemaakt voor apparaten die werken op Android of IOS. Je kunt dit pakket verkrijgen voor 50 euro per jaar, het grote verschil aan dit pakket is de ouderlijke toezicht-functie.

Met het Total Security Multi-Device 2021 pakket kun je wel de Bitdefender installeren op IOS of Android apparaten. Als je één van deze apparaten beheert is het verstandig om je product te beschermen met een antivirussoftware van Bitdefender. Bij dit uitgebreide pakket kun je een pc beveiligen, maar ook tablets en smartphones. Je kunt je hiermee beschermen tegen bijna alle vormen van cybercriminaliteit. De Security Multi-Device bevat net als de andere pakketten de beveiliging tegen malware, ransomware en virussen. Dit pakket heeft een grote hoeveelheid aan antidiefstal mogelijkheden. Wanneer één van je apparaten waarop Bitdefender is geïnstalleerd wordt gestolen kun je de apparaten op afstand blokkeren en je kunt de gps van je tablet of smartphone van een afstand activeren. Op deze manier kun jij je apparaat weer terug vinden op een veilige manier. 

Met het Total Security Multi-Device kun je vijf verschillende apparaten beschermen van verschillende merken. Je kunt dit pakket aanschaffen voor een prijs van 70 euro per jaar, dit is voor de vele mogelijkheden en de hoge kwaliteit van de antivirussoftware een redelijke prijs om vijf apparaten te beschermen en je apparaten veilig te houden.

Ten slotte heb je nog het meest complete en uitgebreide pakket van allemaal, de Bitdefender Family Pack 2021. Hiermee kun je een onbeperkt aantal apparaten beveiligen. Je kunt er je pc mee beveiligen, je apple producten en de tablets en smartphones met een Android systeem. Met dit pakket kun je de beveiliging van alle apparaten van één centraal apparaat in de omgeving besturen en controleren. Het pakket bevat het ouderlijk toezicht, de meest geavanceerde firewall en kunt de apparaten van een afstand blokkeren en de gps locatie achterhalen. Dit pakket is erg aan te raden voor families met veel elektronische apparatuur en bevat alle benodigdheden die je bij Bitdefender kunt krijgen. De kosten van dit pakket zijn dan ook het hoogst van allemaal je betaald voor een jaar 100 euro om dit pakket te kunnen gebruiken.

Bitdefender installeren voor Windows

Je kunt de Bitdefender installeren door op een windows-apparaat de volgende stappen te volgen. Je kunt van Bitdefender gebruik maken als je  Windows 7 met een Service Pack 1, Windows 8 of 8.1 of Windows 10 hebt. Als je voldoet aan deze is heb je een geheugen nodig van 2,5 GB aan vrije ruimte om de Bitdefender te kunnen installeren. Let er wel op dat bij oudere varianten van Windows de systeemprestaties van het beveiligen van je pc minder kunnen zijn als de CPU ouder is. 

Je kunt je voor Bitdefender Central online aanmelden en inloggegevens aanmaken. Als je geen Central account zal dit eerst moeten gebeuren. Na het aanmelden bij Central kun je door naar mijn apparaten te gaan er voor kiezen om de Bitdefender producten te installeren op jouw toestel. Vervolgens kun je door naar de security te gaan de Bitdefender op de huidige PC te downloaden en installeren. Bitdefender kan worden gekoppeld aan andere apparaten en hiervoor is dan ook een apart kopje voor aangemaakt. 

Je kunt er onder het kopje ‘andere apparaten voor kiezen om de link van het downloaden van Bitdefender te kopiëren of de download link te verzenden. Door het e-mailadres in te voeren van de ontvanger en te klikken op verzenden. Als dit is gedaan kan je via de ontvangen mail Bitdefender downloaden op een tweede apparaat. Als de download is voltooid moet je het installatieprogramma uitvoeren en de Bitdefender installeren op het huidige apparaat. Er zal bij het installeren van de beveiligingssoftware eerst een update verschijnen die moet worden voltooid voordat de setup wizard verschijnt. Het downloaden van Bitdefender kan even duren, zorg er dan ook voor dat je bent aangesloten op een snelle internetverbinding.

Je kunt er voor kiezen om de taal te installeren die voor jouw het beste is om Bitdefender mee te gebruiken. Door je voorkeuren te bevestigen en te wachten tot de installatie volledig is voltooid. Na het voltooien van de pc beveiliging wordt er gevraagd of je een analyse wil uitvoeren op je apparaat om te verzekeren dat deze volledig veilig is. Je kunt deze analyse starten door op ‘apparaat analyse starten’ te klikken. Als de scan is afgerond kun je door middel van de Bitdefender-interface de resultaten zien. 

Wanneer je niet de behoefte hebt om deze scan uit te voeren kun je er gewoon voor kiezen om deze over te slaan. Het is aan te raden om deze apparaten analyse uit te voeren om de veiligheid van jouw computer te verbeteren. Je kunt in het venster de details van jouw abonnement bekijken en aanpassen. Als dit is geregeld en je gaat door naar de Bitdefender Total Security-interface is je Bitdefender volledig geïnstalleerd.

Bitdefender installeren voor Mac

Je kunt ook het antivirus programma van Bitdefender installeren op jouw Apple-apparaat met MacOS. Om de Bitdefender te installeren op je mac device is er een besturingssysteem nodig van Mac OS X Yosemite (10.10) of een nieuwere variant. Bij Mac heeft Bitdefender maar 1 GB aan vrije ruimte nodig, dit is dus maar de helft van wat er bij Windows nodig is.

Om Bitdefender überhaupt te installeren heb je een Central account nodig en hier een abonnement aanschaffen voor de Bitdefender Antivirus voor Mac. Zo kan het product dat je installeert via een geldig account worden opgehaald. Door naar mijn apparaten te gaan en op installeer Bitdefender-producten te klikken op jouw toestel kun je de Bitdefender downloaden. Door bij het geopende venster op Security te klikken en op dit apparaat te klikken kun je de Bitdefender installeren op je huidige apparaat. 

Als je andere apparaten van je ook wil beschermen kun je onder de optie ‘andere apparaten’ de Bitdefender downloaden op een ander apparaat. Je kunt dit doen door een e-mail te sturen met een installatie-agent naar  de e-mail van het apparaat waarop jij de Bitdefender wil installeren. De pc beveiliging wordt gedownload in de map downloads. Als deze gedownload is kun je door hier dubbel op te klikken het bestand openen en als je de instructies die je te zien krijgt kun je jouw pc beveiligen met de Bitdefender. Als dit apparaat Mac OS X Yosemite, El Capitan of Sierra bevat zal deze installatie succesvol worden voltooid. Om bij oudere versies de Bitdefender te installeren zijn verschillende extra nodig afhankelijk van de MacOS versie die jij op je apparaat gebruikt.

Ouderlijk toezicht

Je kunt als je Bitdefender hebt geïnstalleerd voor de beveiliging van je pc ook gebruik maken van ouderlijk toezicht. Tegenwoordig kun je heel makkelijk en snel alles online plaatsen wat je maar wil. Je online privacy is voor ouders met jongeren een belangrijk onderwerp. Als ouder wil je je kinderen zo veel mogelijk beschermen tegen ongepaste websites, games en allemaal andere informatie die niet voor kinderen is weggelegd. Door je pc te beveiligen met Bitdefender kun je er voor zorgen dat je als ouder toezicht kan houden over de dingen die je kind te zien krijgt. Er zijn meerdere beveiligingssoftware die deze optie als mogelijkheid aanbieden omdat het voor veel ouders een erg belangrijke vereiste is.

Met het ouderlijke toezicht van Bitdefender kun je de toegang van je kinderen tot bepaalde applicaties, websites en internet beperken. Dit hulpprogramma kun je gebruiken om te voorkomen dat je kinderen dingen te zien krijgen die niet voor ze geschikt zijn als ze alleen achter de computer zitten en je zelf niet in de buurt bent. Dit programma is opgenomen in Bitdefender Internet Security in 2015 en is ook als afzonderlijk product verkrijgbaar. Dit product is te vinden onder de naam ‘ouderlijk toezicht van Bitdefender. Parental control geef je ook toegang tot enkele andere instellingen. Enkele voorbeelden hiervan zijn Safebox, Facebook Safego en Anti-Theft.

Verder zijn er nog enkele voordelen aan het downloaden van het ouderlijke toezicht van Bitdefender. Je kunt met dit programma de internettoegang beperken of volledig blokkeren. Je kunt door middel van het installeren van tijdsintervallen voorkomen dat er te lang gebruik wordt gemaakt van bepaalde applicaties. Ook kun je met het ouderlijke toezicht ook inzicht krijgen in de activiteiten die je kinderen ondernemen op zijn of haar apparaat. Welke toepassingen er gebruikt zijn en met wie hij contact heeft en waarover. Dit beschermingsniveau wordt aangeraden om jonge kinderen te beschermen tegen het toenemend aantal bedreigingen online van steeds meer gebruikers. Het internet kan een gevaarlijke plek zijn voor jongeren en door Bitdefender te installeren kun je je kinderen beschermen tegen oplichters, pedofielen en pornografie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *