Blog

Wat is office 365 en waarom zou ook jij het moeten downloaden?

Microsoft Office 365

Tegenwoordig is het voor vrijwel iedereen handig om een computer te hebben. Bij veel beroepen en opleidingen kun je simpelweg niet zonder. Er zijn een aantal beroepen waarbij het noodzakelijk is om voldoende kennis van computers te hebben. Echter, dit is niet bij elk beroep het geval. Wel is het handig om over de juiste software te beschikken. Software die niet kan ontbreken op je laptop of computer is Office 365. Office 365 is hét programma voor mensen die met regelmaat gebruik maken van een laptop.

Microsoft

Office 365 is de verzamelnaam voor een reeks diensten die ontwikkeld zijn door Microsoft. Microsoft is één van de grootste bedrijven op het gebied van software. Een groot gedeelte van de mensen die een computer of laptop gebruikt, gebruikt een besturingssysteem die is gemaakt door Microsoft. Doordat Microsoft bij diverse merken de hoofdsoftware is, is het een wereldwijd bekend bedrijf. Ze ontwikkelen hier hoogwaardige software waar diverse mogelijkheden mee zijn. Een van de meest bekende pakketen is Office 365.

Microsoft Office 365

Geen aanvullende kosten

Een groot voordeel van Office 365 is het feit dat je geen aanvullende kosten hebt wanneer je het pakket aanschaft/een abonnement neemt. Dat komt doordat je alle updates voor apps in de Office 365 omgeving gratis kunt downloaden wanneer je een abonnement hebt afgesloten. Dit maakt het ideaal voor gebruik op scholen en binnen kleine bedrijven.

Opslagruimte in de cloud

Aangezien een computer voor allerlei handelingen wordt gebruikt, komt het steeds vaker voor dat mensen hun computer vol hebben staan met bestanden die simpelweg opslag kosten. Door veel op te slaan in de opslag wordt de pc trager. Om dit te voorkomen is het sterk aan te raden om gebruik te maken van de gratis opslag die je in de cloud krijgt. Je hebt recht op 1 terabyte aan gratis opslag. Als je liever meer opslagruimte wilt hebben, kun je dit eventueel bijkopen. Toch is dit voor de meeste mensen niet nodig en kom je niet snel aan 1 terabyte geheugen.

Onbeperkt opslag

Tot 2014 gaf Microsoft iedereen die gebruik maakte van het Office 365 pakket onbeperkt opslagruimte. Hierdoor hoefde niemand na te denken over het opslaan van documenten in de drive. Helaas is Microsoft genoodzaakt geweest om dit aan te passen. Er werd namelijk door grote groepen mensen misbruik gemaakt van de onbeperkte opslag in de Onedrive van Microsoft.  

Office 365 cloud

Bij een Office 365 pakket kun je gebruik maken van Wordt

Word is waarschijnlijk de meest bekende applicatie die je krijgt wanneer je het Microsoft het office 365 pakket koopt. Je kunt in Microsoft Word teksten schrijven. Dit is dan ook de applicatie die vooral veel wordt gebruikt door mensen die op school zitten of studeren. Daarnaast wordt de applicatie ook gebruikt voor het schrijven van belangrijke documenten en mensen die teksten schrijven voor werk. De mogelijkheden van Word zijn de afgelopen jaren veranderd. Het systeem wordt elk jaar verder geoptimaliseerd waardoor het gebruiksgemak flink toeneemt.

Meer dan alleen schrijven

Teksten schrijven is niet het enige wat je kunt doen in Microsoft Word. Er zijn nog veel meer zaken die je kunt regelen in de populaire applicatie van het Office 365 pakket. Daarom is het van belang om je eens goed te verdiepen in de verschillende mogelijkheden die je hebt met dit programma. Een voorbeeld van iets waarbij Word je goed kan helpen, is het opstellen van een CV. Je kunt hiervoor een lay-out kiezen en die vervolgens invullen. Dit scheelt behoorlijk qua tijd en het resultaat is in de meeste gevallen van een hoog niveau.

Populaire programma’sWord
PowerpointCloud
ExcelOutlook

Powerpoint

Microsoft Powerpoint is een erg bekend programma. Dit is een applicatie waarmee je presentaties kunt maken. Hierbij dien je dia’s te maken over hetgeen wat je graag aan anderen wilt presenteren. Door gebruik te maken van Powerpoint kun je een presentatie naar een hoger level tillen. Wanneer je het lastig vindt om een goede presentatie in elkaar te zetten, kun je allerlei hulpmiddelen gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld het thema van de dia’s veranderen naar jouw huisthema. Hierdoor ziet je presentatie er ineens een stuk professioneler uit. 

Excel

Voor iedereen die een abonnement op office 365 heeft, is het van belang om goed te weten wat je allemaal kunt doen met Excel. Excel is als de voorgaande twee applicaties in ieder office 365 pakket aanwezig. Excel is een programma waarmee je spreadsheets kunt maken. Als je bijvoorbeeld een planning moet maken, is Excel het ideale programma uit je office 365 pakket. Daarnaast wordt Excel in Nederland ook erg veel gebruikt om ingewikkelde sommen mee te berekenen. Zo kun je onder andere gebruik maken van formules die al in het systeem staan. Daarnaast kun je ook zelf formules ontwikkelen in het programma. Binnen zowel de accountancy als de civiele techniek is het een erg geliefd programma.

Office 365 Excel

Outlook

Als je een abonnement neemt op office 365, krijg je bij ieder abonnement toegang tot Outlook. Dat is het e-mailprogramma van Microsoft. Er zijn veel scholen die hun leerlingen Outlook laten gebruiken als schoolmail. Daarom is het voor deze scholen handig om iedereen een office 365 abonnement te geven. Zo voorkom je dat de ene leerling wel toegang heeft tot office 365 en de ander niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *